Ik ben Melvin Bernabela, een gedreven en ambitieuze ondernemer.

“IK HEB EEN OPMERKELIJKE REIS AFGELEGD OP WEG NAAR MIJN SUCCES”

In de hectische wereld van ondernemerschap steekt Melvin Bernabela eruit als een gedreven avonturier, geïnspireerd door vernieuwing en een eigenzinnige kijk op het leven. “Ondernemen kun je niet leren, maar dat zit gewoon in je,” grapt Melvin terwijl hij zijn eigenzinnige ondernemers pad onthult. Zijn verhaal begint niet met een revolutionair idee dat uit het niets opdook, maar eerder

met een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar wat de markt te bieden heeft.

“Ik ben eigenlijk altijd onbewust op zoek naar een nieuw gat in de markt,” lacht Melvin. “Ik ben altijd bezig met nieuwe ideeën of manieren om een probleem op te lossen. Ik bekijk het glas altijd halfvol in plaats van halfleeg.”

Zijn ondernemerschap kreeg vleugels tijdens zijn studie
aan het ROC, waar hij op een creatieve manier inspeelde op een behoefte in zijn directe omgeving. “Tijdens mijn tussenuren kookte ik maaltijden voor mezelf, en nadat ik wat positieve reacties kreeg, besloot ik dit ook voor anderen te

gaan doen,” herinnert Melvin zich. Zo begon zijn eerste ondernemersavontuur: het verkopen van zelfbereide maaltijden aan medestudenten en leraren wanneer de kantine gesloten was.

Dit vroege succes was het startschot voor Melvins ondernemende reis. Hij
koos niet bewust voor een ondernemersopleiding, maar eerder om een “commerciële bril op te zetten” en zijn ideeën om te zetten naar functionerende businessmodellen.

Zijn ondernemerschap heeft naast het behalen van winst ook een andere focus. Melvin’s missie is diepgeworteld in

het helpen van anderen. “Mijn avontuur als ondernemer heeft niet alleen te maken met het realiseren van veel winst (al staat dat wel op de wensenlijst),” legt hij uit. “Mijn missie is om mijn ideeën te gebruiken om mensen die moeite hebben een goede positie op de arbeidsmarkt te bemachtigen, hierin te ondersteunen.”

Melvin erkent ook zijn eigen uitdagingen als ondernemer. Zijn sociale karakter en zorgzaamheid kunnen soms in de weg staan van een strakke zakelijke focus. “Mijn bijdrage is om anderen te laten zien
dat je als ondernemer keihard moet zijn om de zakenwereld te betreden, maar tegelijkertijd je jezelf ook mag laten zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *